31.10.10

Te amo 2#

3
Plavooka blagajnica hoda dućanom prema prostorijama za osoblje. Dućan je pun. Na blagajnama su redovi.
Uđe kroz vrata. Hoda dugačkim hodnikom, te skrene desno. Uđe u garderobu. Skida sa sebe radnu uniformu, a ispod koje ima običan T-shirt i traperice, izderane na lijevom koljenu. Uniformu odloži na vješalicu unutar ormarića. Pogleda se u ogledalo i rukama prođe kroz kosu. Posegne za torbom u ormariću. Stavlja ju na sebe, pogleda se u ogledalo još jednom te izađe.

Naomi stoji ispred dućana, na stražnjem izlazu za djelatnike. Dan je. Sunce. Ona čeka. Ima sunčane naočale na očima.
Ubrzo ispred nje staje crna limuzina. Otvara vrata te uđe unutra. „Doma“ – kaže vozaču naprijed. Podboči se, te gleda kroz zatamnjena stakla prema van. Zazvoni joj mobitel. Krene kopati po torbi, te se javi: „da, na putu sam doma“ – zastane – „ma nema frke tata. Kad god zatreba tu sam“ – zašuti na trenutak i sluša duboki glas sa druge strane slušalice – „ne brini. pa nije me bilo godinu dana, a ne deset godina“.
Poklopi mobitel te se ponovno zagleda van. Uzdahne. Gleda u prazno.

Naomi uđe u kuću kroz velika drvena vrata. Kuća je zamračena iznutra. U hodniku su upaljena svjetla uz stepenice, kojima se krene penjati. Tišina. Čuje se samo njezino koračanje. Dolazi do vrata. Otvara ih i uđe u svoju veliku sobu.
Soba je zamračena. Upali svjetla koja obasjaju šarene zidove sobe. Ispred nje nalazi se veliki krevet, bračni. Dolazi do njega. Ostavlja torbu na njemu. Krene skidati naušnice i stavi ih u kutijicu sa nakitom na stolu. Skine T-shirt sa sebe. I grudnjak. Otkopča si traperice i krene prema vratima desno od kreveta.

Kupaona bez prozora. Samo je upaljena flourescentna lampa poviše ogledala iznad lavaboa. Naomi upali tuš. Skine traperice i uđe u tuš kabinu.

4
Tulum. Gotovo svi su vani u stražnjem vrtu, oko bazena. Iz kuhinje dopire glazba. Thierry i Marc stoje pored šanka, u hladu, koji je smješten odmah uz bazen. Ljudi se kupaju, plešu i piju.
Marc uzima bocu pive sa šanka, te uzme par gutljaja. Thierry stoji do njega, sa bocom vodke i gleda prema Nori koja pleše sa Jill: „volim tu curu. Ali čini mi se da ju obrnuti tempo ubija.“ „Zašto to misliš“ – upita ga Marc. „Osjećam to. Tipa ovo danas. Spavanje prije izlaska.“ Marc ga pogleda: „čekaj, pa njezini su među noćni, ne?“. Thierry: „da. Ali jučer je provela kod mene, tako da praktički nije spavala ništa“. Marc uzme još jedan gutljaj pive, te nastavi razgovor: „Vidi, mijenja si raspored samo preko vikenda. Ništa strašno.“ „Ha znam. Iako...ne želim. To joj je opterećenje. Preko tjedna je budna cijelu večer, ja dotle spavam uglavnom, a kada dođe vikend onda uopće ne spava. Dva-tri sata svega“ – kaže Thierry. Marc ga potapše: „ako ništa, vi ste ti privilegirani pa možete birati hoćete li spavati preko noći ili preko dana“.

Do njih dvojice dođe Thomas. Prekinu razgovor. Thomas je pijan i napušen: „obožavam ovaj svijet.“ – primi se za Thierrya jer je izgubio ravnotežu – „gdje se u Svemiru tulumari i po danu i po noći?! Nigdje!“. Thierry ga pita: „A di ti je ona divna cura koju si poveo sa sobom?!“ Thomas se mu se unese u lice: „Među smjeno, nemoj me provocirati, jel' ti jasno?!“. Thierry mu se nasmije kao i Marc, a Thomas, sam od sebe, skoči unatrag u bazen i počne se derati.
U tom trenutku Jill i Norah dolaze do Thierrya i Marca. Norah i Thierry se poljube. Thomas ih iz bazena krene špricati vodom. Norah i Thierry se odmaknu, a Marc ostane sa Jill. Kada ih Thomas prestane zalijevati, Marc ju pogleda, a ona se nasmije. „Piješ nešto?“ – pita ju Marc. „Rum.“ – odgovori Jill. „Moramo po njega“ – Marc ju pogleda. Jill se nasmije: „ajmo“. Marc ju primi za ruku i krene prema kući.

Jill i Marc ulaze u kuću. Sa kuhinjskog stola Marc pokupi rum, te povuče Jill za sobom. Hodnikom odlaze do sobe na samome kraju hodnika. Marc otvori vrata, te kad Jill uđe ih zatvori. Jill potegne par gutljaja ruma, te odloži bocu na stolić pored kreveta. U sobu potiho dopire glazba.
Marc ju poljubi jednom. I drugi put. Polagano ju gura prema krevetu. Odloži bocu pive, suptilno, na ormariću.
Krene joj otkopčavati bijelu košulju koja padne na pod. Jill si skine kratku suknju, te skoči na Marca. Ruke stavi oko njegova vrata, te se nogama zakači oko njegovih bokova. Marc ju spušta na krevet. Više ništa nije sporo: Marcu brzo skine košulju, krene otkopčavati hlače. Ljube se. Marc ju ugrize par puta. Čuju se uzdasi.
Goli su. Poševe se.

5
Naomi leži u krevetu. Čita knjigu. Kosa joj je mokra. U sobi je jedino upaljena noćna lampica pored kreveta. Pogleda ispred sebe i zaklopi knjigu. Ustane se. Na sebi ima usku majicu bez rukava, tipa potkošulja. Pogleda se u ogledalo. „Ne, ne, ne...“ – promrmlja. Odlazi do ormara. Otvara ga. Krene kopati po odjeći unutra. Izvadi majicu. Skida potkošulju i oblači dugačku plavu majicu dugih rukava. Za broj-dva prevelika joj je.
Priđe do stolića sa nakitom, uzme kutiju cigareta. Izvadi jednu cigaretu i zapali ju. Uvuče duboki dim.
Polaganim korakom krene prema prozoru koji s vanjske strane ima metalne rolete. Stisne gumb pored velikih prozora. Rolete se krenu pomicati.
Sunčeve zrake polagano se pojavljuju na Naominom licu. Naomi zažmiri, jer joj svjetlost Sunca smeta za oči. Uvuče dim cigarete. Primi ručku na prozoru i okrene ju. Izađe van na balkon. Nasloni se na ogradu balkona, prema naprijed. Gleda u prazno ispred sebe. Puši.
Sunčeva svjetlost, koja tuče ravno u nju, ističe njezinu blijedu put.

1 comment:

  1. he,he, dobro pamtiš redosljed ženskog svlačenja ;)
    NF

    ReplyDelete